Què es GreenSpirit?
Àcid octanoic, àcid decanoic i heptatona; Els compostos cannàbics responsables del gust de formatge!
Investigant més sobre els diferents compostos que donen gust al formatge, trobem una sèrie de compostos poc esmentats dels cuals us volem parlar a continuació!
Els compostos com l'àcid octanoic, l'àcid decanoic i l'heptanona també poden estar implicats en l'olor de formatge en certes varietats de cànnabis, sobretot pel seu paper com a compostos volàtils.
Funcions d'aquests compostos en l'olor a formatge:
Àcid octanoic (àcid caprílic):
- És un àcid gras saturat de cadena curta que es troba en diversos aliments, incloent el formatge, la llet de cabra i altres productes làctics.
- Té un aroma ranci o fermentat, i s'associa sovint amb l'olor característica dels formatges madurs. En el cànnabis, contribueix a una olor forta i penetrant que pot recordar al formatge.
- En altres aplicacions, s'utilitza per les seves propietats antimicrobianes, però en el context del cànnabis, el seu paper és més aromàtic.
Àcid decanoic (àcid càpric):
- Aquest àcid gras també es troba en els productes làctics, com la llet de vaca i cabra, i és conegut per contribuir a un aroma agre i intens. Quan es presenta en el cànnabis, contribueix a l'aspecte gras i a la sensació olfactiva de formatge envellit o fermentat.
- És un component clau en l'olor de certs formatges de forta olor, i pot ser un dels motius pels quals algunes varietats de cànnabis tenen aquest perfil aromàtic.
Heptanona (principalment 2-heptanona):
- És una cetona que es troba de manera natural en alguns formatges, així com en altres aliments com la mantega i la llet. L'olor de la 2-heptanona s'ha descrit com una barreja de fruita i formatge, aportant una nota dolça però amb un toc agre i gras.
- En el cànnabis, pot donar una sensació aromàtica similar a la d'un formatge lleugerament fermentat o afruitat.
Impacte sobre l'olor del cànnabis:
Aquests compostos no són terpens, però es troben entre els compostos orgànics volàtils (COV) que es formen durant els processos metabòlics de la planta i que poden contribuir a aromes complexes i penetrants. Quan es combinen amb terpens com el cariofilè, mircè i humulè, aquests àcids grassos i cetones poden reforçar l'aroma de formatge en algunes varietats de cànnabis.
Relació amb l'olor de formatge:
- Els àcids octanoic i decanoic aporten l'olor fort, agri i greixós, semblant al dels formatges madurats com el formatge blau o el brie.
- La 2-heptanona introdueix una nota dolça i afruitada, que pot equilibrar l'aroma total, donant-li una complexitat aromàtica semblant a la de formatges que tenen matisos fruiters.
Aquest conjunt de compostos fa que certes varietats de cànnabis siguin conegudes per la seva olor única i penetrant de formatge, la qual cosa les fa atractives per a usuaris que busquen perfils aromàtics diferents i intenses.